A szórt purhab szigetelés tetőtéri követelményei

A legelső lépés meghatározni, hogy pontosan milyen funkciót kell ellátnia a zártcellás purhab szigetelőanyagnak. A különleges szubsztancia tökéletesen alkalmas a csapadékvíz és pára elleni szigetelésre, valamint a hőszigetelésre is. Mindemellett a zajokat is nagymértékben szigeteli.

A zártcellás szórt purhab szigetelés fő profilja a hő szigetelése.A felületre felszórván megteremti bármely zárt objektum hőhídmentes szigetelését. Az épület finkciójától függően a szórt purhab szigetelés réteg vastagsága átlagosan csupán 2-4 centiméter. A vastagság szükség esetén növelhető. A 8 centiméteres, könnyedén felfújt réteg már képes elérni azt a szigetelési értéket, mely a passzívházakra önmagukban jellemző.

A párakicsapódás elleni védelem egy összetettebb kérdéskör, mint a hőszigetelés. Önmagában nem jelent vízszigetelést. Egy vékony purhab réteg a fémfelületek többségén megszünteti a felületi hőkülönbséget, ezáltal nem jöhet létre párakicsapódás. Azonban az esetleges tetőbeázás megmarad, mivel a teljes héjazat nincs lezárva, így a víz utat találhat benne.

A zártcellás purhab vízszigetelő hatása kifejtéséhez is kell egy minimális megkövetelt vastagság. Ennél fontosabb, hogy a szigetelni kívánt tetőszerkezet  minden része össze legyen zárva. A zárás nélkül – gerendák, héjazat, szelemenek – nem garantálható a tető vízszigetelése, még szórt purhab szigeteléssel sem.

Az épület állagmegóvása miatt kiemelten fontos, hogy a víz ne juthasson be a tetőszerkezetbe és ne károsítsa azt semmiképpen.

Leave Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük