Hogyan válasszunk használt PC-t játékra?

Jelenlegi számítógépe nem bírja el az új játékokat? Túl sokba kerül egy új gamer PC? Válasszon használt PC-t játékra a JEBETO-nál!

Manapság az új gamer számítógépek árai az egekbe szöktek. A legújabb videókártyák csillagászati összegekért kelnek el, ezzel pedig lehetetlenség tartani a tempót. Természetesen a videójáték ipar folyamatosan fejlődik, így a játékok is egyre komolyabb gépet igényelnek. Kilátástalannak tűnhet a helyzet, azonban van megoldás!

Használt gamer PC vásárlásával rengeteget takaríthat meg, szinte azonos minőségért cserébe.

Sajnos a prémium alkatrészek árai nem csökkennek egy év elteltével sem, így ajánlatos legalább 2-3 éves gamer PC-t vásárolni. Előfordulhat, hogy a legújabb játékokat nem fogja már ultrán futtatni, de ennyi még megbocsájtható. A titok a kompromisszumokban rejlik!

Hogyan találja meg a tökéletes gamer PC-t?

Végezzen kutatást! Nézze meg, hogy az új gamer PC-k milyen paraméterekkel és árral rendelkeznek. Ellenőrizze, hogy az alkatrészeik külön-külön hol és mennyiért érhetőek el. Gyűjtse össze a játékokat, amiket futtatni szeretne következő számítógépén, majd jegyezze fel gépigényüket. Keressen fel szaküzleteket, ahol árusítanak használt PC-t játékra. Ilyen a JEBETO budapesti üzlete, illetve internetes webshopja is. Kérjen segítséget barátoktól, ismerősöktől vagy szakemberektől.

Ha sikerült egy jó minőségű használt gamer PC-t találnia, akkor ragaszkodjon hozzá, hogy kipróbálhassa.

Ezzel rengeteg esetleges hibát küszöbölhet ki. Ez a próba ne csak a Windows betöltéséig tartson, hanem akár 10-15 percig is, ami alatt kicsit komolyabb terhelésnek teheti ki a gépet. Itt már jelentkezhet melegedés, esetleg valamilyen zaj a ventilátorból, ami jelző értékű lehet. Töltsön le diagnosztikai programokat és végezzen mélyebb ellenőrzést. Ha nem csak gépházat vásárol, akkor a többi kiegészítőt is vizsgálja meg alaposan. A monitor lehet olyan periféria, aminek hibái felett könnyű elsiklani. Próbálja ki-be kapcsolgatni, hogy vibrál-e a képernyő, keressen pixelhibákat (ha több képkocka hibás egymás mellett az komolyabb gondot is eredményezhet)

Mi az előnye annak, ha használt számítógépekkel foglalkozó üzletből vásárol?

  • A számítógép átvizsgálás után kerül csak értékesítésre, hibák javításra kerülnek
  • Garanciát vállalnak a termékre, számlát adnak
  • Széles választék
  • Helyben történő alkatrész csere

Mindezekből látszik, hogy egy gamer PC beszerzése rengeteg munkát igényel a vásárló részéről. Amennyiben segítségre van szüksége a megfelelő számítógép kiválasztásában, térjen be a Jebeto szaküzletébe vagy látogassa meg webshopjukat. Használt PC játékra a JEBETO-nál!

Leave Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük