Hellinger Intézt Magyarország

Család- és rendszerállítás

Családállítók

Családállítók

Ezen az oldalon kiválaszthatja az Önhöz legközelebbi családállítót.
A részleteket - időpont, helyszín és a jelentkezés módja - a családállítók személyes honlapján találja meg.
Amennyiben Ön családállító és szeretne az oldalon szerepelni, kérjük írjon az info@hellingerintezet.hu címre.

Ebben a városban keresem:
Bajka Zsuzsa

Bajka Zsuzsa

Család- és rendszerállító vagyok 2008 óta. Nagycsaládosként és pszichológusként elhívatottja vagyok ennek a módszernek, amit annyi éve alkalmazok. Megtapasztalásaimat 2011-ben egy könyvben is megírtam: Élet-, lélek-szemelvények címmel, aminek a felelős kiadója Pálmai Dezső volt. Azóta csak bővíthetném mondandómat, jóval mélyebb és árnyaltabb családállítói élményeimet és eredményeimet. Vagyok még mediátor, test- és traumaterápiát, valamint önismereti tréningeket végzett szakember, személyiségfejlesztő. Jelenleg is képződöm, mint jungiánus terapeuta, hiszen Hellinger csodálója volt a jungi tanoknak is. Hiszek az emberekben és a bennünk lévő gyógyító erőkben és azon vagyok, hogy mindenki járja az általa vágyott útját.

Budapest

+36 30 905 7786

bajka.zsuzsa@t-online.hu

www.szineselet.hu

Csoma Zsuzsanna Éva

Csoma Zsuzsanna Éva

1971. július 20-án születtem. Kabán élek családommal és az ottani Református Gyülekezetnek vagyok az egyik lelkésze. A család- és rendszerállítást a budapesti Hellinger Intézetben tanultam 2008 és 2010 között. Ez idő alatt sikerült megismernem Bert Hellinger, Sophie Hellinger, Dimitris Stavropoulos, Alfred Ramoda Austermann, Louise Bloemen és Rákos Péter módszerét. De legtöbbet mégis Pálmai Dezsőnek köszönhetek, az ő személyisége és tapintatos munkája volt rám a legnagyobb hatással. Csoportjaim résztvevőitől is minden alkalommal tanulok valami fontosat. Megtanultam, hogy az életben nincs visszaút. A fejlődés csak előre visz. Az élmények, a tapasztalatok mindig a tieid maradnak és te mindig az maradsz, amivé ezek formáltak. Megerősödött bennem, hogy amíg nem jártál a másik ember sarujában néhány kilométert, addig ne mondj felette ítéletet. Amig nem tudjuk, hogy mi mozgatja a másikat, miért olyan amilyen, mennyi történet, jó és rossz élmény van mögötte, addig lehet, hogy nem értjük őt, vagy a tetteit. Ha rálátunk a kötésekre, melyek megakasztják életét, ha megnyílik előttünk a valóság, akkor jobban megnyílik a szivünk előtte. Láttam arcokat megszépülni egy-egy ilyen alkalom végére, láttam embereket, ahogy leteszik régóta cipelt terheiket és áldottan mennek tovább útjukon. És ez nekem elég!

Debrecen

+36 30 498 1396

csomazsuzsannaeva@gmail.com

csaladesrendszerallitas.hupont.hu/

Dr. Uzsaly Beatrix

Dr. Uzsaly Beatrix

Győrben élek, fogorvosként dolgozom. Asztrológusként ismerkedtem meg a családfelállítás módszerével. A Hellinger Intézetben Alfred Ramoda Austermann vezetésével szereztem meg a család- és rendszerfelállítói képesítést. Azóta a résztvevők által hozott témákra összpontosítva a családfelállítás módszerével dolgozunk, mint szülő-gyerek kapcsolat, egészségi és párkapcsolati problémák, nehéz élethelyzetek. Helyszín: Győr, Bálint Mihály utca 17.

Győr

+36 96 337 689

+36 70 947 6469

uzsalyb@gmail.com, uzsalyb.hellinger@gmail.com

Földes György

Földes György

2008 tavasza óta tartok családállítást csoportban és egyénileg is, általában Budapesten. Arra törekszem, hogy a munka során elfogulatlanul, minden, szereplő iránt nyitott szívvel nézzem a kibontakozó képet, közreműködjek annak minél világosabbá tételében. Nem feladatom állást foglalni, ítélkezni, tanácsot adni. A válaszokat nem én adom, hanem megmutatkoznak, a gyógyulás valahonnan érkezik. A munkába néha sámándob is besegít. A családállításról először a 90-es évek közepén hallottam Németországban, de akkoriban itthon sikertelenül érdeklődtem utána. Jó tíz évvel később nyílt alkalom arra, hogy Bert Hellinger közvetlen tanítványai által tanuljak. A kilencvenes évek közepe óta foglalkozom sámánizmussal, Jonathan Horwitz számtalan kurzusán vettem részt. Erőszakmentes (más néven Együttműködő) Kommunikációt Nada Ignatovicstól, Szentpéteri Juliannától, Marshall Rosenbergtől és Rambala Évától tanultam.

, Budapest, Körmend, Szentgotthárd, Zalaegerszeg

+36 30 623 5288

foldes@hellingercsaladfelallitas.hu

http://hellingercsaladfelallitas.hu/

Urhegyi Anikó

Urhegyi Anikó

Neale Donald Walsch ídézetével kezdem bemutatkozásomat: ,,Soha ne feledd, te magad vagy az ajándék.Légy ajándéka mindenkinek, aki életedbe lép, és akinek életébe te belépsz. Óvakodj attól, hogy bárkinek az életébe lépj, ha nem lehetsz ajándéka is egyben.,, S a név kötelez: Anikó egyik jelentése: örömet szerző ajándék.
Szentendrén élek, alapvégzettségeim a joghoz és a szociális területhez kötnek, furcsa párosítás ám általuk egész életemet meghatározta a segítő foglalkozás. Bert Hellinger szemlélete, a világban zajló eseményekhez újfajta nézőpontot és látásmódot adott a családfelállítás különleges energiáinak és törvényszerűségeinek megismerése által.
Van választásunk, tehetünk azért, hogy ne az állandó félelem és az erre való felkészülés épüljön be a személyiségünkbe és ne ezt vigyük tovább a kapcsolatainkban akár generációkon átívelően. Nagyon sok életenergiát leköt a szorongás, a várakozás, a készenlét, a stressz, amelyben sokszor évtizedek telnek el és kevés energia jut arra, hogy jelen legyünk a saját életünkben, hogy megvalósítsuk önmagunkat és találkozzunk a saját személyiségünkkel, amelyet szabadon vállalhatunk. Fontos, hogy ne úgy viszonyuljunk a dolgainkhoz, hogy 'ez a mi családi örökségünk' és ezt továbbadjuk a gyerekeinknek. Az élményeink meghatározók és meghatározzák a későbbi családtagok életét is, ezért érdemes tennünk magunkért, a jobb-létünkért, élhetünk boldogabb és teljesebb életet mint az előttünk járó generációk ha felderítjük a családban rejlő törvényszerűségeket, sorsunk rejtett mintázatát. Ekkor feltárul a valóság amit sejtettünk korábban is, mivel fel-felbukkantak dolgok, események, összefüggések a családi legendáriumból.
Mindig is érdekes volt számomra az emberi psziché működése, a tanulmányaim segítettek saját magam megismerésében és fejlesztésében, segítenek az önismeretben és ezáltal segítői tevékenységemben is. Igaz az a tétel: a segítő azon az úton tud valakinek segíteni, amelyet már ő is a belső erőforrásaira támaszkodva bejárt, megismerve a cselekedetei mozgatórugóit. Ahogy a saját személyiségem rétegeit hántva, gyógyítgatva a sebeket én is úton vagyok és úgy gondolom, hogy az önismeret rögös útját járva mindannyian külön-külön is, és együtt is tehetünk az élhetőbb világért. Hiszem és vallom, hogy minden úgy történik az életünkben, ahogyan az bennünk belül jelen van és a külvilág a belső énünk kivetülése, vagyis nem a külső megerősítésektől leszünk valamilyenek, hanem valamilyenek vagyunk, amire külső megerősítések érkeznek.

Budapest, Szentendre

+36 20 918 1825

urhegyi.aniko@gmail.com

Volni Vera

Volni Vera

1968-ban születtem Budapesten. Végzettségeim: Családfelállítás - Dr. Peter Orbannál végeztem Bécsben, I Ging (Ji Csing): ZhanDao Akadémián (Schwarzwald) René van Ostennél, Pszichológiai tanácsadás, Paracelsus pszichoterápia természetgyógyász iskola Tübingen Továbbképzések: Bert Hellingernél, Siegfried Essennél, Gunthard Webernél; traumaállítás Prof.Franz Ruppertnél; asztrológia Dr Peter Orbannál; kvantumgyógyászat-"2 pont technika" Kinslow és "mátrixenergetika" Bartlett módszerével; mátrixállítások; "Byron Kathie: The Work" Bernadette Sofskynál; Rebirthing dr. Henner Ritternél; Workshopok Hiah Parknál és számos önismereti/terápiás módszer németországi klinikákon, képzéseken és workshopokon. Tíz éve vezetek családfelállításokat és különböző önismereti, terápiás csoportokat Magyarországon és Németországban.

Budapest, Stuttgart

+36 30 569 2080

volni.vera@googlemail.com

www.csaladfelallitas-volnivera.hu

Weisz Ildikó

Weisz Ildikó

1969. január 13-án születtem Győrben. Könnyűipari mérnöki tanulmányaim végeztével érdeklődési körömnek megfelelően filozófiát, pszichológiát, Pránanadit, természetgyógyászatot, kineziológiát, pszichés és mentális képességeket fejlesztő technikákat, Hellinger család és rendszerállítást és egyéb alternatív pszichoterápiás módszereket tanultam. A család,-rendszer és szervezetállítást olyan neves szaktekintélyektől sajátítottam el, mint Bert Hellinger, Sophie Hellinger, Dr. Dimitris Stavropoulos, Alfred Ramoda Austermann, Pálmai Dezső, és Louise Bloemennek köszönhetően a Gestalt terápiás módszerrel is megismerkedhettem. Kollégámmal évek óta sikerrel, hatékonyan dolgozom együtt ismétlődő,- súlyos,- krónikus beteg kliensekkel. Biegelbauer Pál szavaival szeretném megmutatni hitvallásomat: "Az eszköztelen gyógyítás során megéljük a találkozás csodáját. Minden találkozás ugyanúgy, mint minden ember, a világmindenség történetének megismételhetetlen, soha nem volt, soha nem lesz csodája. Minden találkozás lehetőség arra, hogy létem és életem csodájának üzenetét közvetítsem a másiknak, és az ő élete és léte csodájának ajándékával gazdagodjam..."

Győr

+36 70 520 3620

wildi@csaladallitas.co.hu

www.csaladallitas.co.hu